A passzív ház teherhordó fala

A passzív ház teherhordó fala

Egy passzív ház tartófala egy átlagos házhoz hasonlóan szinte bármiből elkészíthető: téglafal, fa vagy acélvázas könnyűszerkezet, pórusbeton, vasbeton, szalma és vályog. Mindenből, hiszen egy passzívháznál csak egy funkciót kell ellátni a tartófalnak, mégpedig azt, hogy statikailag megfelelő legyen, magyarul: tartson.

Egy átlagos házon a tartófal sokszor a hőszigetelő funkciót is ellátja, ezért használnak sokan 44 cm vastag téglafalat. Igaz nehéz elhinni, hogy egy anyagból lehet olyat készíteni, ami több funkciónak is megfelel: tart, hő és hangszigetel és esetleg hőtároló képessége is van.


Lehetőség szerint minél keskenyebb falazatot válasszunk (a tartószerkezeti előírások figyelembevételével), hogy a szükséges hőszigetelés (25-35 cm) elkészítése után se legyen a kész falszerkezetünk nagyon széles.
Arra kell csak odafigyelni, hogy a tartófalnak lehetőség szerint legyen hőtároló képessége, tehát képes legyen hőt betárolni és szükség esetén visszaadni.

A passzív ház teherhordó fala A passzív ház teherhordó fala
Faváz PKC
A passzív ház teherhordó fala A passzív ház teherhordó fala
Silka Tégla

mapasz-small

Kérdése van?

Hívjon most:

Juhász Róbert építészmérnök, passzívház tervezés, hőhídszámítás

Juhász Róbert

építészmérnök

JUROPLAN Építész Iroda Bt.

építészeti tervezés-tanácsadás

A+ épület és passzívház tervezés, PHPP számítás

Telefon: +36/30-914-8448

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Cégjegyzék szám: 13-06-037463

Adószám: 20713096-1-13

minositett-tervezo

Passzívház tervezés, passzív ház tervezés

Címkefelhő

ablak Budapesti minősített passzívház Fejér megye Gyömrő használati meleg víz hőhíd hőhídszámítás hőszigetelés lakóépület levegős hőszivattyú légtömör burok légtömörség meleg víz minősített passzívház nyílászárók Oroszlány passzívház passzív ház passzívház minősítés passzívház referencia passzívház tervezés passzívház építés PHPP számítás Rád Székesfehérvár Sárszentmihály tervezés tájolás építészmérnök épület